Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Diskvalifikace Arménie na Eurovizi? Účastnice mávala zakázanou vlajkou

Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest
Foto: eurovision.tv

Stockholm - Vedení soutěže Eurovision Song Contest dnes ostře kritizovalo arménskou zpěvačku Ivetu Mukučjanovou za to, že během úterního vystoupení v prvním semifinálovém kole mávala vlajkou Náhorního Karabachu.

Informovala o tom agentura AP. Hudební klání si zakládá na přísné apolitičnosti. Náhorní Karabach je separatistickou oblastí v Ázerbájdžánu obývanou převážně Armény, oba státy vedou o region dlouhodobý spor.

Evropská vysílací unie (EBU), která soutěž pořádá, počínání Mukučjanové označila za vážné porušení zákazu politických manifestací. Arménie tak ponese za čin své představitelky odpovědnost, rozsah sankcí bude teprve upřesněn, uvedla AP.

Organizátoři zemi rovněž varovali, že opakování incidentu může vyústit v diskvalifikaci z letošního ročníku i těch nadcházejících.

Témata:  Eurovize Arménie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy