Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakousko zintenzivní kontroly na hranicích, očekává se nárůst počtu běženců

rakousko
rakousko
Foto: Pixabay

Vídeň - Rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka oznámil, že jeho země zintenzivní kontroly na hranicích. Důvodem je to, že Rakousko v posledních dnech zaznamenalo vyšší počty ilegálních přechodů.

Podle agentury APA se budou nová opatření týkat pohraničních oblastí s Maďarskem, Slovinskem, Slovenskem a Itálii. O českých hranicích se agentura nezmiňuje.

Až do odvolání budou na hranicích intenzivnější kontroly ze strany policie, které by měli pomáhat vojáci, uvedl Sobotka Přísněji budou v příhraničí kontrolována například osobní auta, ale také nákladní vlaky, které přes rakouské území projíždějí z Itálie do Německa.

Podle ministra může za zpřísnění pravidel zvýšený příliv migrantů, které úřady zaznamenaly v posledních dnech. Šlo o větší skupiny a migranti také přecházeli jinými trasami než obvykle.

O posílení kontrol v hraničních oblastech hovoří představitelé rakouské vlády už několik týdnů. Začátkem minulého měsíce rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil oznámil, že armáda přesunula čtyři obrněná vozidla k Brennerskému průsmyku, který spojuje Rakousko s Itálií. Italské ministerstvo zahraničí si tehdy kvůli tomu předvolalo rakouského velvyslance v Římě.

Témata:  Rakousko uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy