Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzští policisté dopadli muže, který najel do vojáků

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Televize France24 s odvoláním na premiéra Édouarda Philippeho potvrdila, že muž zadržený na dálnici severně od Paříže je pachatelem útoku, při kterém bylo ráno zraněno šest francouzských vojáků. 

Muž v autě značky BMW před 08:00 SELČ u kasáren severozápadně od centra Paříže najel do oddílu vojáků protiteroristické operace Sentinelle a ujel z místa činu.

Policie spustila velkou pátrací akci. Hledaný vůz asi ve 13:00 SELČ zastavili policisté na dálnici A16. Sedmatřicetiletý řidič se jim snažil uprchnout, strážci zákona jej poté postřelili. Muž skončil v nemocnici.

Motiv útoku zatím není jasný, francouzské úřady jej však vyšetřují jako teroristický čin. Francouzský ministr vnitra Gérard Collomb dříve uvedl, že šlo již o šestý útok na jednotky operace Sentinelle

Tuto akci Francie spustila po útocích na redakci Charlie Hebdo v lednu 2015. Účastní se jí 7000 vojáků, z nichž polovina operuje v Paříži.

Témata:  Paříž Francie policie Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy