Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea propustila kanadského pastora kvůli zdravotním důvodům

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Peking - Z humanitárních důvodů byl na svobodu propuštěn kanadský pastor, který byl v KLDR odsouzen na doživotí. Muž v Severní Koreji uskutečnil stovky humanitárních misí týkajících se pomoci sirotčincům či domovům s pečovatelskou službou.

Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na severokorejskou agenturu KCNA. „Kanadský občan Rim Hyon Su byl na základě rozhodnutí nejvyššího soudu KLDR pro zdravotní problémy z humanitárních důvodů propuštěn 9. srpna 2017," uvedla agentura KCNA.

Reverend presbyteriánské církve v Torontu, známý též pod jménem Hyeon Soo Lim, přijel do Severní Koreje v lednu 2015 na humanitární misi a zakrátko zmizel, napsala agentura AP.

V prosinci 2015 byl odsouzen k nuceným pracím na doživotí za protistátní činnost. Podle KLDR se pokusil svrhnout severokorejský režim.

Kanada přerušila diplomatické vztahy s Pchjongjangem v roce 2010.

Témata:  Severní Korea Kanada EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy