reklama

K nehodě došlo dnes ráno na ulici Lavender Hill v jihovýchodní části města. Policie dostala podle médií hlášení asi v 7:00 tamního času. Z blíže neurčených příčin autobus sjel ze silnici a projel jedním z obchodů.

Řidič autobusu byl odvezen do nemocnice. Jeden z cestujících podle The Independent uvedl, že muž před nehodou omdlel. 

Podle listu The Telegraph zůstaly v horní části autobusu zaklíněny dvě ženy, hasiči je museli vystříhat. Celkem bylo zraněno devět osob. Při nehodě nikdo nepřišel o život. Podle médií neutrpěl nikdo z cestujících zranění, které by je ohrožovala na životě. 

Fotografie na sociálních sítích ukazují autobus na chodníku, rozbitou přední část kuchyňského designového centra Poggen Pohl a hromady střepů. 

Jedním z cestujících, který seděl v autobuse je i Andrew Matthews (34). ten médiím řekl, že měl štěstí, že seděl v horním patře vzadu. "Jakmile autobus zastavil, ozýval se jekot a křik. Všiml jsem si, že vepředu na pravé straně byla paní, která křikla o pomoc. Byla tam spousta krve," cituje jeho slova The Independent. 

Na místě operují záchranáři a policie celou ulici uzavřela. Podle dopravního podniku už probíhá vyšetřování celé nehody.