Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelci zdemolovali další domy Palestinců, lidskoprávní organizace to odsuzují

Palestina
Palestina
Foto: Pixabay

Ramalláh – Izraelci dnes srovnali se zemí další domy rodin několika Palestinců, kteří letos zaútočili na izraelské bezpečnostní síly. Informovala o tom dnes agentura AP.

Organizace pro lidská práva podobné demolice odsuzují, podle Izraele jsou ale nutné pro zastrašení Palestinců připravujících útoky na izraelské cíle.

Armáda zničila dva domy ve vesnici Dajr abú Mašal, která leží nedaleko Ramalláhu na Západním břehu Jordánu. Patřily rodinám dvou Palestinců, kteří v červnu v Jeruzalémě zabili policistku.

K útoku se přihlásila organizace Islámský stát (IS), palestinské skupiny Hamas a Lidová fronta pro osvobození Palestiny (PFLP) ale poté oznámily, že útočníci byli jejich členy.

Dům třetího útočníka z červnového útoku nemohl být podle starosty stržen, protože těsně přiléhá k jiným domům.

Izraelská armáda zničila dnes také dům v obci Silvád nedaleko Ramalláhu. V tomto domě bydlel Palestinec, který zabil izraelského vojáka v dubnu.

Témata:  Izrael Palestina EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy