Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mečiara nepostihne trest za amnestie, případ je dávno promlčený

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Někdejší slovenský premiér Vladimír Mečiar nebude trestně stíhán za zneužití pravomocí veřejného činitele ve věci jeho sporných amnestií. Podle slovenské legislativy je případ promlčený.

Uvedla to dnes slovenská televize Markíza s odvoláním se na policejní mluvčí Luciu Mihálikovou. Podle slovenských zákonů je případ promlčený, uvedla mluvčí.

Amnestie vyhlásil slovenský premiér v době, kdy dočasně vykonával i funkce hlavy státu. Ty znemožnily vyšetřit únos syna bývalého slovenského prezidenta Michala Kováče do ciziny v roce 1995 a zmaření referenda o vstupu země do NATO a o přímé volbě prezidenta. Slovenský parlament amnestie letos v dubnu zrušil. Od amnestií uplynulo už více než deset let.

Témata:  Slovensko Vladimír Mečiar soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy