Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropské komise podpoří Česko při stavbě čerpacích stanic pro alternativní paliva

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brusel - Evropská komise (EK) schválila přidělení částky téměř 45 milionů eur (přes 1,1 miliardy Kč) na výstavbu čerpacích a dobíjecích stanic pro nízkoemisní vozidla v České republice.

Státní podpora by měla být v příštích šesti letech použita na vybudování sítě stanic pro auta poháněná plynem či elektřinou. Komise o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Komise posoudila český návrh na vytvoření sítě stanic pro auta poháněná elektřinou, CNG, LNG, vodíkem či dalšími alternativními palivy šetrnými k ovzduší, a rozhodla o přidělení státní pomoci.

"Český plán je dalším dobrým příkladem, jak mohou členské státy přispívat k boji proti globálnímu oteplování," uvedla eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová.

Témata:  Evropská komise (EK) čerpací stanice

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy