Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim dostal pochvalu od Trumpa. Za to, že zatím nezaútočí na Guam

Kim Čong-un
Kim Čong-un
Foto: KCNA

Washington - Severokorejský vůdce Kim Čong-un prozatím odložil plány útoku na tichomořský útok Guam. Americký prezident Donald Trump to dnes označil za moudré a logické rozhodnutí.

"Jiná možnost by byla katastrofální a nepřijatelná," konstatoval Trump na twitteru.

Světové agentury připomínají, že v pondělí začne v oblasti Korejského poloostrova rozsáhlé cvičení armád Spojených států a Jižní Koreje, kterého se každoročně účastní tisíce vojáků.

KLDR manévry označuje za provokaci a vždy na ně rozhořčeně reaguje. Loni Pchjongjang týden po skončení manévrů uskutečnil svůj pátý jaderný test. Letošní společné vojenské cvičení má skončit 31. srpna.

Jihozápadně od Korejského poloostrova dnes společně cvičilo japonské a americké letectvo. Manévrů se zúčastnily mimo jiné dva bombardéry B1-B amerického letectva a dvě japonské stíhačky F-15, napsala agentura Reuters.

Témata:  Donald Trump Severní Korea USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy