Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský politik schvaluje střelbu na loď, která měla pomoct migrantům

Polský parlament
Polský parlament
Foto: pis.org.pl

Varšava - Místopředseda Evropské parlamentu a člen strany Právo a spravedlnost (Pi) Ryszard Czarnecki na sebe strhl vlnu kritiky, když na twitteru pochválil libyjskou pobřežní stráž za střelbu na loď, která plula na pomoc uprchlíkům ve Středozemním moři.

"Konečně!," napsal Czarnecki v reakci na zprávu o tom, že libyjská pobřežní stráž vystřelila na loď španělské nevládní organizace, která plula pomoci uprchlíkům. Jiní uživatelé ho na twitteru odsoudili s tím, že výrok propaguje násilí a je v rozporu s katolickými hodnotami, ke kterým se vládní strana často hlásí.

V obou komorách polského parlamentu má spolehlivou většinu konzervativní strana PiS, která se staví proti přerozdělování migrantů, jak požaduje Evropská komise.

Na loď španělské organizace Proactiva Open Arms (POA), kterou do svých přístavů nepustila ani Itálie, ani Malta, vedla výstražnou palbu libyjská pobřežní stráž minulý týden. 

Témata:  Polsko uprchlíci migrace

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy