Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Miliardářský investor rezignoval na funkci poradce Trumpa, roli hrál i střet zájmů

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Investor Carl Icahn v pátek odstoupil z role zvláštního poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ve zdůvodnění napsal, že chce tímto svým krokem ukončit hašteření kolem své role poradce pro deregulaci.

Někteří demokratičtí poslanci a propagátoři biopaliv uváděli, že Icahnova doporučení Trumpově republikánské vládě mohou pomáhat vlastnímu podnikání miliardáře. Icahn v minulosti investoval mimo jiné do rafinérské firmy CVR Energy.

Icahn popřel, že by ze svého postavení jako podnikatel nějak těžil. "Nikdy jsem neměl přístup k neveřejným informacím, ani jsem neměl žádný prospěch ze svého postavení. Nevěřím také, že moje role představovala střet zájmů," uvedl.

Jeho odchod následuje po sérii změn v Bílém domě. V pátek odstoupil ze své funkce hlavního stratéga Bílého domu Stephen Bannon. Trump také rozpustil dva poradní sbory v odpovědi na odchod řady šéfů velkých firem, kterým vadila jeho reakce na nepokoje ve městě Charlottesville.

Témata:  Donald Trump USA EuroZprávy.cz Bílý dům USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy