reklama

Televize by se měla stát soupeřem kanálu Fox News Ruperta Murdocha, který sice podporuje prezidenta Donalda Trumpa, ale Bannon ho považuje za příliš umírněný. Napsal to britský list The Daily Telegraph s odvoláním na washingtonský zpravodajský server Axios.

Bannonovi spojenci uvedli, že Bannon je nevýslovně nabitý energií a že je připraven k tažení proti republikánskému establishmentu a "demokratům ze Západního křídla" Bílého domu. Zaměřit by se mohl na "globalistické" prezidentské poradce, jako jsou Trumpův zeť Jared Kushner a prezidentova dcera Ivanka Trumpová, šéf Trumpových ekonomických poradců Gary Cohn, ministr financí Steve Mnuchin či bezpečnostní poradce Herbert Raymond McMaster.

Bannonovým terčem by se mohli stát také republikánští vůdci v Kongresu jako předseda dolní komory Paul Ryan a šéf republikánské senátní většiny Mitch McConnell, které Bannon viní, že brzdí Trumpovy plány, včetně výstavby zdi na hranici s Mexikem či zrušení Obamacare.

"Trumpovo prezidentství, za které jsme úspěšně bojovali, je pryč. Republikánský establishment nemá zájem o Trumpův úspěch. Nejsou populisté, nejsou nacionalisté, nezajímají se o jeho program. Vůbec. Budou se ho snažit umírňovat," prohlásil Bannon po odchodu z Bílého domu v rozhovoru s listem Weekly Standard.

Bannonova televize by byla patrně financována miliardářským investorem Robertem Mercerem, který již v minulosti podporoval jak web Breitbart, tak i prezidenta Trumpa.