Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Marocká policie zadržela dva muže, kvůli podezření z napojení na teroristy útočící v Katalánsku

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Rabat - Marocká policie zadržela dva muže, které podezřívá z vazeb na teroristy, kteří stojí za útoky ve Španělsku. Informovala o tom v úterý marocká televizní stanice 2M s tím, že dvojice byla zatčena již v neděli.

Jeden ze zadržených byl dopaden nedaleko španělské enklávy Melilla a podle 2M žil 12 let v Barceloně. Stanice podle agentury Reuters uvedla, že je podezřelý z vazeb na teroristické hnutí Islámský stát a z přípravy útoku na španělskou ambasádu v Rabatu. Podrobnosti k tomuto útoku televize nezveřejnila.

Tento muž, kterému je 28 let, zřejmě nebyl v přímém spojení s teroristickou buňkou ve Španělsku, jejich činy ale oslavoval na facebooku.

Druhý muž byl zadržen v blízkosti hranic s Alžírskem, žil ale v katalánském městě Ripoll na severovýchodě Španělska. V tomto městě bydlela i řada členů teroristické buňky.

Útoky z konce minulého týdne v Katalánsku si vyžádaly 15 obětí. Podle vyšetřovatelů za útoky stála buňka, která měla 12 členů, osm z nich je podle všeho po smrti, další čtyři pak policie zadržela. Tři z nich zůstávají ve vazbě a čtvrtého soudce v úterý propustil.

Témata:  Maroko Španělsko teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy