Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tělo nalezené u Kodaně patří švédské novinářce, měla úmyslně oddělené ruce, nohy a hlavu

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánská policie dnes potvrdila, že zohavené tělo, jež bylo v úterý nalezeno na pobřeží nedaleko Kodaně, patří hledané švédské novinářce Kim Wallové. Podezřelým je majitel amatérsky postavené ponorky Peter Madsen.

V úterý policie uvedla, že od těla byly úmyslně odděleny ruce, nohy a hlava, informoval web The Local. Tělo na pobřeží našel cyklista. "DNA odebraná z těla se shoduje s DNA Kim Wallové," sdělila policie na twitteru. 

Madsen se vyšetřovatelům přiznal, že žena zemřela na palubě jeho stroje. Údajně se tak stalo při nehodě a on ji následně pohřbil v moři.

Wallovou naposledy viděli 10.srpna, kdy nastoupila na Madsenovu ponorku, o níž psala reportáž. Amatérský konstruktér nejprve tvrdil, že Wallová sice na jeho plavidle byla, ale vystoupila z něj. Ponorka později ztroskotala, Madsen se zachránil a Wallová byla od té doby nezvěstná. Ve vraku její tělo nalezeno nebylo.

Témata:  Dánsko ponorky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy