Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý soud poslal do vězení drážďanské neonacisty za útoky na uprchlíky

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Drážďany - Na tři roky a osm měsíců poslal dnes do vězení soud v Drážďanech dva členy neonacistické skupiny FKD. Podle agentur je shledal vinnými z útoků proti žadatelům o azyl.

Útoky spáchali v letech 2015 a 2016, tedy v období, kdy Německo přijalo více než milion uprchlíků.

Soud konstatoval, že oba odsouzení, ve věku 19 a 27 let, se dopustili několika útoků proti uprchlíkům. Kromě toho mají na svědomí útok na ubytovnu pro žadatele o azyl v Drážďanech a na další připravovaný objekt, kde by běženci mohli přebývat.

Starší z mužů má na svědomí i další násilné činy. Společně s jinými pravicovými extremisty například napadl jinak smýšlející osoby v Lipsku ve čtvrti Connewitz, která je známá jako bašta levicových aktivistů. Zúčastnil se i násilného protestu proti migrantům, který se konal v roce 2015 v Heidenau a při němž létaly na policisty lahve a kamení. Tři desítky policistů tehdy utrpěly zranění.

Odsouzení se podle médií k trestným činům přiznali ještě před zahájením procesu, aby dostali mírnější tresty.

Témata:  Německo soudy neonacisté

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.