Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánsko viní majitele amatérské ponorky z vraždy a zohavení mrtvoly

Dánská vlajka
Dánská vlajka
Foto: Pixabay

Kodaň - Dánský majitel amatérsky postavené ponorky Peter Madsen má být kromě podezření ze zabití vyšetřován i kvůli možnému zohavení mrtvoly.

Nové obvinění dnes vznesla dánská policie v souvislosti s případem mrtvé švédské novinářky Kim Wallové. Madsen již přiznal, že Wallová zemřela na palubě ponorky. Tvrdí ale, že se tak stalo při nehodě a že tělo následně pohřbil v moři.

Policie už dříve Madsena obvinila z vraždy třicetileté reportérky Wallové. Soud jej ale zatím poslal do vazby jen pro podezření z neúmyslného zabití. Policejní mluvčí dnes řekl, že strážci zákona chtějí, aby justice prodloužila Madsenovu vazbu a její důvod překvalifikovala na úmyslné zabití. Zpovídat se má navíc i ze zohavení mrtvoly.

Policie ve středu na základě vzorků DNA potvrdila, že zohavené tělo, které bylo v úterý nalezeno na pobřeží Kodaně, patří Wallové. Policie také uvedla, že od těla byly úmyslně odděleny ruce, nohy a hlava.

Vyšetřovatel Jens Möller Jensen ve středu prohlásil, že k tělu novinářky byl upevněn kus kovu, "pravděpodobně proto, aby se potopilo". Vyšetřovatel také řekl, že v Madsenově ponorce se našly stopy zaschlé krve, které patřily Wallové.

Témata:  Dánsko vražda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy