Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potápěči našli dvě těla amerických námořníků z torpédoborce, dalších osm stále hledají

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: U.S. NAVY

Singapur - Potápěči americké armády stále prohledávají zatopenou část havarovaného torpédoborce John S. McCain. Našli dvě těla. Dalších osm námořníků zůstává nezvěstných.

Torpédoborec se v pondělí časně ráno srazil s ropným tankerem Alnic MC dlouhým 183 metrů, který plul pod liberijskou vlajkou. Při střetu byl proražen trup vojenského plavidla a byla zaplavena část lodi, kde je strojovna, komunikační místnost a kde spí posádka. Pět amerických námořníků utrpělo při kolizi zranění. Torpédoborec je nyní v singapurském přístavu.

Americká námořní pěchota dnes oznámila, že ve čtvrtek večer bylo nalezeno druhé tělo, které bylo posléze identifikováno. První z těl bylo objeveno a identifikováno v minulých dnech.

"V noci na dnešek dorazilo na místo další vybavení a potápěči, aby pokračovali v pátrání po osmi pohřešovaných námořnících v zaplavených částech lodi," uvedla v prohlášení na svých webových stránkách americká sedmá flotila působící v Pacifiku.

Témata:  USS McCain U.S. Navy Singapur

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy