Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potápěči objevili těla všech deseti námořníků z torpédoborce John McCain

U.S. Navy
U.S. Navy
Foto: navy.mil

Singapur - Potápěči našli těla všech deseti amerických námořníků, kteří byli nezvěstní po kolizi torpédoborce John McCain s tankerem nedaleko singapurského přístavu. Při havárii z minulého pondělí utrpělo zranění pět členů posádky.

Torpédoborec, který má ve výzbroji 90 dálkově naváděných střel, byl podle vyjádření amerického námořnictva na rutinní cestě do přístavu. V pondělí časně ráno se srazil s ropným tankerem Alnic MC dlouhým 183 metrů, který plul pod liberijskou vlajkou.

Při střetu byl proražen trup torpédoborce a byla zaplavena část lodi, kde je strojovna, komunikační místnost a kde spí posádka.

Příčina kolize se stále vyšetřuje a pacifická flotila provádí rozsáhlé prověřování svých plavidel a jejich posádek.

Kvůli nehodám plavidel americké armády v oblasti Tichomoří v průběhu letošního roku byl zbaven funkce velitel 7. flotily USA viceadmirál Joseph Aucoin.

Témata:  USS McCain U.S. Navy Singapur

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy