Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přísná učitelka už byla vyhozena ze školy, trestní stíhání bylo odloženo

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Moskva - Údajně příliš přísné účitelce z oblasti Čeljabinska na Uralu hrozily až tři roky za mřížemi, prokuratura ale nakonec trestní stíhání odložila. Školské úřady už ale ženu propustily z práce.

"Prokuratura zrušila trestní stíhání přísné učitelky. Ukázalo se, že případ byl otevřen jen na základě tvrzení rodičů, bez dalšího vyšetřování a výslechu žáků," napsala agentura Interfax.

"Přílišné zatěžování žáků prvních tříd domácími úkoly a jejich známkování jsou nepřípustné," vysvětlovalo ruské ministerstvo školství, které jakékoli hodnocení prvňáčků již dříve zakázalo. Strážci zákona učitelku také podezírali z psychického týrání žáků, které nutila učit se každý den nazpaměť "složité básně", jak si stěžovali rodiče.

"Možná byla vůči žákům příliš náročná, ale to není zločin," zastal se nakonec pedagožky prezidentův zmocněnec pro práva dětí Pavel Astachov. Úřady nezveřejnily totožnost učitelky ani neupřesnily školu, kde učila.

Témata:  Rusko učitelé

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy