Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se stalo s Trumpem? Zmírňuje své výroky proti muslimům

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington – Donald Trump, americký magnát a kandidát na prezidenta USA, který už má republikánskou nominaci na dosah ruky, proslul svými kontroverzními výroky, z nichž jedním byl i návrh zákazu vstupu muslimům do země. Toto tvrzení ale nyní podle serveru Politico Trump mírnil.

Jak server uvádí, Trump v rádiovém rozhovoru pro stanici Fox News svůj návrh na zákaz vstupu muslimům do země mírnil.

„Máme tu vážný problém. Byl by to dočasný zákaz. Zatím nebyl vyhlášen. Nikdo to zatím neudělal. Je to jen návrh – do doby, než zjistíme, co se děje," uvedl v rozhovoru Trump.

Stále ale trvá na tom, že islám představuje problém, a to zejména v souvislosti s mezinárodním terorismem. „Radikální islámský terorismus máme po celém světě. Ať už je to Paříž, ať už je to San Bernardino. Je přítomen po celém světě. Pokud to chtějí popírat, tak ať to popírají. Ale já se rozhodl to nepopírat," řekl pro stanici Trump.

Trump takto reagoval pouze den poté, co uvedl, že by nově zvolený londýnský starosta, Sadiq Khan, by mohl získat v rámci zákona výjimku. Khan ale na toto Trumpovo prohlášení ostře reagoval se slovy, že je Trump „ignorant", a dodal, že doufá, že americké volby prohraje.

Témata:  Donald Trump USA volby v USA

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy