Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý muž při hádce bodl nožem syna, teď mu hrozí až deset let

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Zlín - Muž (67) bodl v rodinném domě na Zlínsku do břicha svého syna (47). Muž útok přežil, jeho zranění si ale vyžádala okamžitou operaci. Senior byl obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví, hrozí mu až deset let vězení.

Událost se stala začátkem srpna v obci nedaleko Luhačovic. Senior zavolal na linku tísňového volání policie a řekl, že ho fyzicky napadl jeho syn.

"Až po příjezdu do obce policisté zjistili, že se jeho tvrzení zakládalo na pravdě pouze částečně. Počáteční konflikt dvou mužů kvůli nářadí se zvrhl ve fyzické napadení. Starší z nich vzal do ruky kuchyňský nůž a ve vzteku a pod vlivem alkoholu bodl svého syna do břicha," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Následná dechová zkouška prokázala u staršího muže 1,32 promile. Policisté ho zadrželi. Muž se podle mluvčí ke svému činu přiznal a vyjádřil lítost.

Témata:  krimi napadení Zlínský kraj zbraně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy