Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová předčasně končí? Britská premiérka odmítá spekulace

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Londýn - V Británie se objevily spekulace, podle kterých plánuje premiérka Theresa Mayová opustit svůj post již v létě 2019. Šéfka britské vlády to v rozhovoru poskytnutém stanici Sky News odmítla.

Pozicí premiérky Mayové značně otřásl výsledek červnových parlamentních voleb, kdy Konzervativní strana přišla v parlamentu o absolutní většinu a musela vládu vytvořit s ultrakonzervativní severoirskou Demokratickou unionistickou stranou (DUP).

Volební neúspěch vyvolal spekulace o odchodu Mayové z čela vlády. Bývalý ministr financí George Osborne, kterého premiérka z kabinetu vyhodila, ji označil za "kráčející mrtvou ženu".

"Spekulace o plánovaném odchodu z funkce se nezakládají na pravdě," uvedla Mayová pro Sky News. V rozhovoru s novináři z BBC na otázku, zda hodlá vést konzervativce i do příštích voleb, odpověděla: "Ano. Jsem tu na dlouhou dobu." "Chceme Spojenému království nabídnout lepší budoucnost," dodala premiérka, která je v současnosti na návštěvě Japonska.

Témata:  Theresa Mayová Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:58

Sestra vůdce KLDR prohlásila, že země bude dál budovat ohromující a nejsilnější vojenské síly

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy