Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kontroverzní začátek školního roku: Udám i vlastní matku, recitovala holčička v Rusku

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Petrohrad - Pětiletá holčička při zahájení školního roku v petrohradské akademii Vyšetřovacího výboru slíbila šéfovi této obávané instituce Alexandru Bastrykinovi, že ve službě vlasti bude trestně stíhat i vlastní matku.

Zbrusu nová akademie, jakási obdoba americké FBI, má podle Bastrykina sloužit k výchově budoucích vyšetřovatelů, kteří "z pokynu zákona a z volání srdce mají bojovat se zločinem, prosazovat a nastolovat spravedlnost". Ve škole se učí 18 chlapců a 22 děvčat ve věku 13 a 14 let.

"Udržet tajemství dokážu, nikomu neřeknu ani bů. Ale ve službě, když bude třeba, i mámu k odpovědnosti poženu!," recitovala předškolačka Diana policejnímu generálovi a nastoupeným kadetům.

Televize Pjatyj kanal označila tuto epizodu za zábavnou. Jiní Rusové si ale pamatují, jak za dob SSSR býval oslavován jako hrdina Pavlík Morozov, který udal úřadům vlastního otce.

Témata:  Rusko Rusko Petrohrad děti

Aktuálně se děje

9. května 2024 18:29

Polsko na hranici s Běloruskem posiluje kovovou bariéru

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy