Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump přiletěl do Texasu, na letišti se setkal s oběťmi hurikánu Harvey

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Houston - Prezident Donald Trump dnes přiletěl do Texasu, aby se tam setkal s oběťmi bouře Harvey i s lidmi, kteří jim v nesnázích pomáhají. Katastrofa vystavila Trumpovu administrativu podle agentury Reuters dosud nejobtížnější domácí krizi.

Trump přistál za doprovodu manželky Melanie na Ellingtonově letecké základně v Houstonu. První dáma, která se po úterní návštěvě Texasu stala terčem posměšků kvůli svým jehlovým podpatkům, se tentokrát vybavila baseballovou čepicí a neformálním oblečením.

Na letišti návštěvu z Bílého domu přivítal texaský guvernér Greg Abbott. Trumpa rovněž doprovázejí čtyři členové jeho kabinetu včetně ministryně školství Betsy DeVosové.

Už na letišti se Trump setkal s oběťmi, poté měl namířeno do jednoho z center humanitární pomoci. "Pomůžeme vám dostat se z toho. Pomůžeme vám při obnově. Budeme vás podporovat dnes, zítra i pozítří," vzkázal Trump obětem záplav už před svou dnešní cestou ve svém týdenním rozhlasovém poselství.

Během úterní cesty Trumpovi Houston vynechali, neboť prezident nechtěl, aby jeho návštěva zatížila chod záchranných prací. Za to, že se nejhůře zasažené oblasti vyhnul, však byl také kritizován. Během návštěvy texaských měst Corpus Christi a Austin se s oběťmi nesetkal.

Témata:  Donald Trump Texas v USA povodně v USA hurikán Harvey

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy