Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politika umírňování agresora nefunguje. Trump nevyloučil útok na KLDR ani rozsáhlé embargo

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Podle světových médií už americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi dochází trpělivost s nerozhodným postojem světového společenství vůči KLDR, která dnes provedla patrně zatím svůj nejzávažnější jaderný test.

KLDR dnes vyzkoušela vodíkovou bombu, která by mohla být použita v hlavici mezikontinentální balistické střely.

"Spojené státy zvažují uvalení obchodního embarga na všechny země, které obchodují se Severní Koreou," napsal Trumpna twitteru. Nejmenoval ale přímo Čínu, která je příjemcem více než 90 procent veškerého severokorejského exportu.

V jednom ze svých dnešních tweetů poznamenal, že "appeasement" (usmiřovací politika ústupků protivníkovi) vůči KLDR nebude fungovat.

Trump dnes také zavítal do kostela poblíž Bílého domu, aby se pomodlil za oběti bouře Harvey. Při té příležitosti podle agentury Reuters odpověděl na otázku, zda USA na KLDR zaútočí, jednou úsečnou větou: "Uvidíme."

Témata:  Donald Trump Severní Korea USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy