Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vévodkyně Kate čeká s princem Williamem třetí dítě

Kate Middleton
Kate Middleton
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Velká Británie je na nohou. Královská rodina se totiž rozroste o dalšího potomka. Vévodkyně Kate a princ William čekají v pořadí už třetí dítě.

Britský královský palác potvrdil informace, o kterých už několik dní spekulují britská média a bulvární servery. Vévodkyně Kate čeká v pořadí už třetí dítě se svým manželem, princem Williamem. Pohlaví ani případná jména zatím zveřejněna nebyla.

Média při svých spekulacích vycházela z žertů, které vévodkyně pronášela během své červencové návštěvy Polska. Nyní rodina potvrdila, že se jejich třetí potomek narodí počátkem příštího roku.

Nový přírůstek ale nemá velké šance na to, že by někdy dosáhl trůnu. Je totiž až pátý v pořadí, před ním je prince Charles, prince William, prince George a princezna Charlotte.

Narození prvního potomka William a Kate oznámili v prosinci 2012. Dne 22. července 2013 v 16.24 místního času se manželům narodil syn George Alexander Louis, který obdržel jako rodilý člen královské rodiny a budoucí následník trůnu titul "princ" a přídomek "z Cambridge". V pořadí následnictví britského trůnu je princ George třetí.

Při návštěvě Nového Zélandu v dubnu 2014 princ William naznačil, že princ George by brzy mohl mít sourozence. Dne 8. září 2014 pak Clarence House potvrdil, že vévodkyně z Cambridge čeká druhého potomka. Dne 2. května se 2015 v 8:34 místního času se se manželům narodila holčička Charlotte. V pořadí na trůn je čtvrtá.

Témata:  Vévodkyně Kate princ William Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy