Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polsko chce k trestnímu stíhání útočníky, kteří znásilnili Polku v Itálii

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Polsko bude od Itálie žádat vydání k trestnímu stíhání čtveřice útočníků, kteří předminulý víkend v přímořském letovisku Rimini znásilnili polskou turistku a zbili jejího partnera.

Podle agentur to dnes řekl náměstek polského ministra spravedlnosti Patryk Jaki.

Polský pár ve věku 26 let byl napaden na pláži v Rimini v sobotu 26. srpna časně ráno. Útočníci ženu znásilnili a muže zmlátili tak, že ztratil vědomí. Oběti rovněž okradli. Zakrvácené dvojici po útoku pomohli místní obyvatelé, kteří je dopravili do nemocnice.

Italská policie postupně všechny čtyři zřejmé pachatele zadržela. Posledního, dvacetiletého žadatele o azyl z Konga, který byl podle všeho vůdcem skupiny, dopadla tuto neděli. Den předtím už zajistila tři zbylé členy gangu, kteří jsou nezletilí. Jde o dva marocké bratry ve věku 15 a 17 let, kteří se v Itálii narodili, a o 16letého Nigerijce.

Polské úřady vedou vlastní vyšetřování tohoto případu. Patryk Jaki dnes řekl, že čtveřice by měla čelit velmi přísnému trestu, který by odradil od páchání takových zločinů.

Témata:  Polsko Itálie útok

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy