Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zmlátil kolegu od socialistů, teď člen Macronova hnutí subjekt opouští

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - M'jid El Guerrab svůj odchod oznámil dnes před svými spolustraníky, kteří ho předvolali, aby podal vysvětlení. Politik totiž před týdnem při rvačce zranil opozičního socialistického politika.

Guerrab se ale rozhodl si ponechat svůj poslanecký mandát získaný v červnových volbách a sedne si mezi nezařazené poslance, mezi nimiž jsou například i členové nacionalistické Národní fronty, kterých je příliš málo na to, aby sestavili poslanecký klub.

Politik minulý týden ve středu zbil člena vedení socialistů Borise Faurea svou motorkářskou helmou. Faure utrpěl zranění na hlavě a nemocnici opustil teprve až o několik dní později. Úřady Guerraba již obvinily z vážného ublížení na zdraví, které oběti "způsobilo pracovní neschopnost delší než osm dnů".

Témata:  Francie Paříž EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy