Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syn Trumpa čekal od ruské advokátky kompromitující informace na Clintonovou, přiznal před Senátem

Donald Trump junior
Donald Trump junior
Foto: Wikimedia Commons

Washington - Syn prezidenta USA Donald Trump mladší dnes před soudním výborem amerického Senátu přiznal, že se sešel s ruskou právničkou, protože mohla disponovat kompromitujícími materiály na Hillary Clintonovou.

Trump junior dnes ale prohlásil, že schůzka nic nepřinesla, a zároveň zdůraznil, že se nikdy tajně nedohadoval s Rusy na ovlivnění amerických prezidentských voleb. Informuje o tom deník The New York Times. 

Trump mladší schůzku s Nataljí Veselnickou, která má podle médií kontakty na ruské vedení, odůvodnil snahou o posouzení "způsobilosti" Clintonové stát se prezidentkou.

Dnešní jednání senátního výboru, které je uzavřené a má trvat několik hodin, zahájil prezidentův syn více než čtvrthodinovým úvodním prohlášením, po němž mu senátoři začali klást dotazy. Trumpově schůzce z června 2016 byli přítomni rovněž Trumpův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy kampaně Paul Manafort.

Témata:  Donald Trump Rusko Hillary Clintonová Donald Trump junior

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy