Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Epidemie cholery v Kongu připravila o život více než 500 lidí

Africké děti, ilustrační fotgorafie
Africké děti, ilustrační fotgorafie
Foto: UNICEF

Kinshasa - Epidemie cholery v Kongu již připravila o život více než 500 lidí. Oznámila to dnes Světová zdravotnická organizace (WHO).

Onemocnění se v zemi objevuje pravidelně, hlavně kvůli špatné hygieně a nedostatečnému přístupu k čisté pitné vodě.

Letošní epidemie je obzvláště znepokojující, protože přichází v době, kdy bylo 1,4 milionu obyvatel vysídleno kvůli násilí v centrální provincii Kasai. WHO uvedla, že zatím zemřelo nejméně 528 osob a epidemie se rozšířila do 20 z 26 provincií v Kongu. Riziko šíření v regionu Kasai zůstává velmi vysoké kvůli zhoršeným hygienickým a bezpečnostním podmínkám.

Zdravotní úředníci v letošním roce zaznamenali více než 24.000 podezření na onemocnění. Od konce července přibývá v průměru více než 1500 nových případů týdně.

WHO poslala tento měsíc do Konga tým odborníků, včetně epidemiologů a odborníků v oblasti veřejného zdraví, který má zabránit šíření nákazy, napsala agentura Reuters.

Témata:  Kongo cholera Afrika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy