Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bavorsku přibývá znásilnění. Kolik z nich mají na svědomí migranti?

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Mnichov - Bavorsko zaznamenalo od roku 2016 výrazný nárůst počtu znásilnění, od ledna do července letošního roku bylo hlášeno 685 případů, což představuje nárůst o 48 procent. Dramaticky také vzrostl počet znásilnění, kterých se dopustili migranti, píše německý Bild.

Počet znásilnění se v německém Bavorsku zvýšil o 48 procent a počet znásilnění, kterých se dopustili imigranti, vzrostl dokonce o 90,9 procent – z 66 na nynějších 126 případů, píše německý list.

Migranti tak mají podle statistik na svědomí asi každé páté znásilnění. „18,4 procent všech znásilnění spáchaných v Bavorsku se dopustili přistěhovalci. Ale to také znamená, že za 81,6 procent případů byli zodpovědní Němci,“ poznamenává Bild.

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann, člen Křesťansko-sociální unie (CSU) a koaliční partner Křesťansko-demokratické unie (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové, uvedl, že důvody pro zvýšení počtu případů nejsou jasné. Podle jeho slov je zapotřebí věnovat více pozornosti podrobné analýze statistik. Zároveň slíbil, že „bude bojovat proti sexuálním trestným činům ještě konkrétněji, dokonce i v azylových zařízeních".

Deník také připomíná dva nedávné případy, o kterých informovala bavorská média – v obou případech byly ženy znásilněny na veřejných prostranstvích. První obětí byla osmadvacetiletá žena, která byla zavlečena do jednoho z mnichovských parků, kde ji neznámý pachatel znásilnil. Druhý případ se objevil počátkem tohoto týdne, kdy byla mladá žena znásilněna, když běhala u jezera Simssee u Rosenheimu. V souvislosti s útokem policie zadržela 34letého neúspěšného žadatele o azyl z Nigérie.

Hermann proto také vyzval k „účinnému omezení přistěhovalectví a následnému vyhoštění odmítnutých žadatelů o azyl", což je politika, kterou zastává také vůdce CSU Horst Seehofer. Ten opakovaně požadoval omezení počtu žadatelů o azyl, kteří do země přijíždějí. Seehoferův nápad Merkelová opakovaně odmítla.

Bavorský ministr vnitra také oznámil, že při nadcházejícím Oktoberfestu bude v ulicích nasazeno více policistů a že bude posílen i dohled prostřednictvím kamer. Dodal také, že celkově se počet trestných činů v Bavorsku v prvním pololetí snížil. 

Témata:  Německo Christlich-Soziale Union in Bayern (CSU) Horst Seehofer znásilnění policie Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy