reklama

Rozhodla o tom v pátek soudní porota ve státě Wisconsin, kde v roce 2014 k pokusu o vraždu školačky došlo. Dívka čin vysvětlovala snahou zalíbit se fiktivní hororové postavě zvané Slender Man.

Anissa Weierová a Morgan Geyserová vylákaly spolužačku Payton Leutnerovou do lesa, kde ji 19krát bodly nožem. Dívka přežila jen díky tomu, že ji objevil cyklista. Jedna z ran podle lékařů jen těsně minula tepnu.

Weierová se k činu přiznala, avšak její obhájkyně přišla s tvrzením, že trpí mentální chorobou a v době činu nebyla plně při smyslech. Příčinou jejího stavu byla podle advokátky traumata z rozvodu rodičů a nedostatek zájmu o dceru, která trpěla osamělostí a depresemi. Porota se s jejím názorem ztotožnila.

Weierová vyšetřovatelům řekla, že Slender Man jim slíbil ušetřit jejich rodiny, když obětují Leutnerovou. "Zní to šíleně, protože to šílené je. Pro to dítě to byla skutečná postava a ona chtěla ochránit lidi ve svém okolí. Ve 12 letech neviděla jinou cestu, jak se před Slender Manem ochránit," řekla soudu obhájkyně Maura McMahonová.

Rovněž obhájci Geyserové argumentují tím, že dívka nebyla duševně zdravá. Její soud začne v říjnu.