Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdybychom tehdy měli ozbrojenou policii, nemuseli jsme vidět tolik krveprolití, spustil Farage

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Naprostá většina příslušníků britské policie chodí po ulicích neozbrojená – a to i navzdory několika teroristickým útokům, ke kterým v zemi v posledních měsících došlo. Tuto praxi by teď ale rád změnil někdejší předseda Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage.

Britská policie by měla být vyzbrojena, aby mohla reagovat na a terorismus a desetiletí vládní imigrační a integrační politiky, která „zcela selhala", uvedl Farage pro stanici LBC.

Po teroristickém útoku Parsons Green bývalý vůdce UKIP řekl: „Neustále si hrajeme na honěnou. Pokud máme brát terorismus vážně, musíme pravidelně trénovat a cvičit naše policejní důstojníky, ať už jde o tasery nebo zbraně,“ myslí si.

„Musíme mít ozbrojenou policii,“ uvedl. Připomněl také nedávný útok na London Bridge. „Kdybychom tehdy měli ozbrojenou policii, ti tři teroristé by se nedostali na Borough Market a nezpůsobili by ty strašné scény, kterých jsme byli svědky,“ argumentuje Farage.

Vláda podle něj nedělá dost, aby uchránila britské občany před útoky. „Můj názor je, že naše vláda a vlády v celé Evropě se velice zdráhají čelit závažnosti problému, který před sebou mají. Nejsou ochotné přiznat své vlastní chyby, protože téměř vše bylo způsobeno vládní politikou posledních několika letech, ale i desetiletí,“ myslí si politik.

„Není to jen přistěhovalectví - jde vlastně o úplné selhání integrace lidí do naší společnosti," řekl Farage.

Chris Phillips, bývalý šéf vládního Úřadu pro národní protiteroristickou bezpečnost, v reakci na Farageova slova odsoudil vládu za škrty v rozpočtu a podpořil názor, že britská tradice neozbrojené policie je zastaralá.

„Okolnosti se mění a myslím, že policejní důstojníci budou muset být v budoucnu vyzbrojeni," domnívá se Phillips a poukazuje, že teroristé také připravují bomby do aut, jako jsme to mohli vidět v Barceloně.

„Nemyslím si, že lidé chápou nebezpečí, když se v našich městech objeví bomba," řekl Phillips. „Kdyby bomba ve velkém vozidle zničila jedno z našich měst a zabila stovky, možná tisíce lidí, okolnosti by se dramaticky změnily. A myslím, že lidé by měli mít jiný názor na internování asi 3 000 podezřelých teroristů,“ dodal.

Témata:  Nigel Farage Velká Británie terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.