Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanibal okousával mrtvolu ženy bez hlavy, policie se s ním nemazlila

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Mount Frere - Policisté v Jihoafrické republice přijeli minulý týden na zavolání starší ženy do malého města Mount Frere, podle všeho zde mladý muž zaútočil na svou známou nožem. Když však hlídka přijela, byla zděšená pohledem na kanibala, který zrovna pojídal maso z mrtvého těla bez hlavy.

Strážníci uvedli, že ho několikrát slovně i varovnými výstřely vyzvali, aby okamžitě přestal a vzdal se. Muž, třiadvacetiletý Aphiwe Mapekula, však pokynům neuposlechl a zaútočil na policisty, jeden z nich útočníka zasáhl do ruky, břicha a nohy. Případ se odehrál jen měsíc poté, co policisté dopadli čtveřici mužů podezřelých ze znásilnění, zabití a zkonzumování tělesných ostatků unesené ženy poblíž Durbanu.

Zavražděná pětatřicetiletá Thembisa Masumpa byl nejen známou, ale zřejmě i příbuznou útočníka, se kterým bydlela pod jednou střechou společně s Mapekulovou starší matkou. Ta byla svědkem, jak její syn po hádce podřízl ženě hrdlo a okamžitě zavolala na policii. "Nedokážu si vysvětlit, proč k tomu došlo. On není syn, kterého jsem vychovala," řekla rozrušená matka.

Místní starosta se domnívá, že byl útočník pod vlivem drog. Sousedé Mapekulu popsali jako tichého introvertního hocha, který přerušil studium na univerzitě kvůli problémům s drogami. Mladík byl se střelným poraněním okamžitě převezen do nemocnice, kde pokračoval v agresivních útocích zejména na ženský personál. O tři dny později zraněním podlehl a lékaři oznámili jeho smrt.

Témata:  kanibalismus Jižní Afrika policie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy