reklama

Několik lidí utrpělo lehčí zranění poté, co neznámý pachatel hodili dvě láhve se zapáchající tekutinou do okna nového fitness centra ve městě Tauberbischofsheim.

Podle německých médií se mělo jednat o kyselinu máselnou. Ta je sice relativně slabá a podobná například kyselině octové, přesto dokáže v uzavřených místnostech napáchat určité škody na zdraví. 

K incidentu podle deníků Bild a Stuttgarter Nachrichten došlo dnes k ránu a útokem bylo zasaženo sedm lidí, kteří si stěžovali na podráždění dýchacích cest. Na místo byli povoláni hasiči, kteří látku analyzovali a celý prostor vyvětrali.

Útoky kyselinou ale nejsou ani v Německu výjimečnou záležitostí. Od začátku roku se jich odehrálo hned několik, přičemž nejvíce se jich děje v Berlíně.

Například v únoru ve čtvrti Friedrichshain ve východní části města ženu potřísnil kyselinou projíždějící cyklista.

Na kole jel také útočník, který v lednu napadl a kyselinou poranil rovněž 27letou ženu v sousední čtvrti Prenzlauer Berg. Už v prosinci neznámý cyklista kyselinou zaútočil v dalších částech Berlína celkem na tři ženy.

Přinejmenším v jednom případě použil kyselinu sírovou, která se používá jako náplň do autobaterií. Nejméně v jednom případě pachatel žíravinu vystříkl z vodní pistole.