Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důsledek uprchlické krize v Německu? Nárůst počtu trestných činů, tvrdí policie

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu bylo loni zaznamenáno 6,3 milionu trestných činů, což je o čtvrt milionu víc než v roce 2014. Na vině je dle policie uprchlická krize.

Klesá naopak počet násilných trestných činů. Policie loni zaznamenala 2116 vražd, o 63 méně než v roce 2014. Například počet případů sexuálního násilí se snížil o 320 na 7000.

Nejčastěji spáchaným trestným činem je nadále krádež, policisté jich stejně jako v minulých letech zaznamenali zhruba 1,5 milionu. Meziročně ubylo vykradených aut, roste ale počet vykradených domácností a obchodů.

Podle policie stojí za zvýšením počtu trestných činů výhradně důsledky uprchlické krize. Počet nedovolených vstupů do země a počet případů manipulace s osobními doklady se meziročně zvýšil o 170 procent.

Témata:  Německo kriminalita policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy