Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turista zachránil autobus v Alpách, zastavil o na okraji srázu

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Vídeň - Turista zabránil tragédii v rakouských Alpách. Všiml si, že řidič ztratil kontrolu nad volantem a autobus s 23 lidmi míří ke kraji úzké horské silnice. Vozidlo zastavil na okraji srázu.

Autobus vezl o víkendu skupinu francouzských výletníků v tyrolských Alpách v oblasti Zillertal poblíž města Kaltenbach, když řidič (76) z neznámých příčin zkolaboval.

Duchapřítomný francouzský turista (65) na sedadle v první řadě okamžitě vystartoval ze svého místa a stihl dupnout na brzdu právě ve chvíli, kdy přední kolo již sjelo ze silnice a směřovalo z prudkého srázu.

"Jen o vlásek unikli tragédii," řekl zpravodajskému webu Salzburg 24 mluvčí místní policie, podle něhož muž zachránil cestující před takřka jistou smrtí. Nehoda rozvířila debatu o zavedení věkového limitu pro řízení motorových vozidel, zvláště autobusů. V současnosti neplatí žádné omezení.

Témata:  Alpy nehody autobusů dopravní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy