Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Palestinský vetřelec zabil tři policisty, vnikl do židovské osady

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Tel Aviv - V židovské osadě Har Adar na Západním břehu Jordánu zaútočil palestinský střelec. Zabil tři izraelské policisty a jednoho zranil.

Palestinec ráno pronikl ve skupině dělníků do osady u Jeruzaléma a zahájil palbu na hlídku izraelské policie. Policejní mluvčí označil incident za teroristický útok. Zraněný policista je v kritickém stavu. Útočník byl postřelen.

Násilnosti, při nichž Palestinci na Izraelce útočí noži, střelnými zbraněmi nebo automobily, začaly v září 2015. Zemřelo při nich na izraelské straně téměř 50 osob, na palestinské 260. Většina zabitých Palestinců byli útočníci.

Naposledy v polovině srpna zaútočil na Západním břehu mladý Palestinec nožem na izraelské pohraničníky. Jeden z Izraelců byl zraněn, útočník byl zabit.

Témata:  Izrael Palestina policie Izrael

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy