Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův zeť Jared Kushner je k volbám už osm let registrován jako žena

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Jared Kushned, zeť a poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa, je údajně již osm let zaregistrován k volbám jako žena. Informovaly o tom například servery CNN a BBC.

CNN poukazuje na veřejně přístupné informace o Kushnerovi jako voliči, kde je u pohlaví uvedeno "female", tedy žena. Registrace byla provedena v listopadu 2009. Podle BBC tato chyba patrně nepředstavuje volební podvod, protože se nejedná o úmyslně poskytnuté falešné informace ze strany voliče.

Prezident Trump, který v listopadových volbách porazil demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou, si po volbách hlasitě stěžoval na údajné podvody při hlasování.

Podle médií se Kushner mohl stát obětí hackerů, ale mohl také údaj sám špatně vyplnit. To by podle BBC nebylo poprvé. Formulář pro bezpečnostní prověrku prý odevzdával kvůli chybějícím údajům třikrát.

Témata:  volby v USA Donald Trump USA Jared Kushner

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy