Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američany bude v Rusku nově zastupovat bývalý guvernér Jon Huntsman

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Washington - Novým velvyslancem USA v Rusku se stane bývalý guvernér státu Utah Jon Huntsman. Republikáni i demokraté ze senátní komise pro zahraniční vztahy se shodli na tom, že má potřebné diplomatické zkušenosti a v hlasování ho zvolili jednomyslně.

Za úřadu někdejšího amerického prezidenta Baracka Obamy zastával Huntsman post amerického velvyslance v Číně, za vlády bývalého prezidenta George Bushe mladšího sloužil jako velvyslanec USA v Singapuru.

Senát rovněž rozhodl, že současný americký velvyslanec v Turecku John Bass se stane americkým velvyslancem v Afghánistánu a diplomat Justin Siberell bude velvyslancem USA v Bahrajnu.

Huntsman zahájí své působení v Moskvě ve chvíli, kdy zvláštní vyšetřovatel jmenovaný ministerstvem spravedlnosti Robert Mueller a kongresový výbor vyšetřují takzvanou ruskou kauzu. Huntsman řekl, že nepochybuje o ruském vměšování se do loňské americké prezidentské kampaně.

Témata:  USA Rusko diplomacie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.