Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý vyděrač supermarketů přiznal vinu, otrávil pět sklenic dětské výživy

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Muž, který hrozil prostřednictvím e-mailů otravou 20 druhů potravin v obchodech po celém Německu i v zahraničí, přiznal vinu. V sobotu večer to oznámila německá prokuratura.

V polovině září podle agentury DPA muž otrávil pět sklenic dětské výživy a dopravil je do supermarketu v jihoněmeckém Friedrichshafenu. Zadržený tvrdí, že žádné další otrávené potraviny nikam neumístil.

V zajištěné dětské výživě odborníci zjistili etylenglykol, v průmyslu známý jako fridex. Při požití se příznaky otravy projevují nejprve zvracením, nakonec mohou selhat ledviny.

Server listu Bild uvedl, že výhrůžka přišla celé řadě firem, které prodávají i potraviny, včetně společností Aldi, Lidl, Rossmann či DM. Vyděrač požadoval deset milionů eur (zhruba 260 milionů Kč).

Témata:  Německo potraviny otrava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy