Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah z Marseille byl islamista s tuniským pasem. Policie ho propustila den před útokem

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Marrseille - Muž, který v neděli na nádraží v Marseille ubodal dvě mladé ženy, byl v pátek kvůli krádeži zatčen, policie ho však v sobotu propustila. Předložil tuniský pas na jméno Ahmed H., narozený v listopadu 1987.

Francouzský prokurátor François Molins uvedl, že šlo o nezaměstnaného muže, který neměl stálé bydliště a užíval tvrdé drogy. Na nádraží přišel v půl druhé odpoledne a když ubodal dvě ženy, vrhl se na hlídkující vojáky. Ti ho zastřelili. U těla byl nalezen nůž s dvaceticentimetrovou čepelí. Muž měl u sebe ještě jeden menší nůž.

Policie útočníka rychle identifikovala díky otiskům prstů. Od roku 2005 byl podle Molinse úřadům znám pod sedmi různými totožnostmi.

K útoku se už v neděli přihlásil Islámský stát (IS). Obětem bylo 20 a 21 let, jedna byla podle francouzského tisku studentkou medicíny. Jiné zdroje uvádějí, že dívkám bylo 17 a 21 let.

Témata:  Francie Islámský stát

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy