Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovy obavy: Uprchlíci mířící do USA mohou připravovat teroristické útoky

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Donald Trump se obává, že uprchlíci přicházející do USA mohou připravovat teroristické útoky. Favorit republikánů na zisk prezidentské nominace také řekl, že nynější americká vláda je nekompetentní a nemá na srdci zájem o Spojené státy.

Spojené státy se do konce letošního září zavázaly přijmout 10.000 Syřanů. V dubnu jich do USA přicestovalo podle portálu humanrightsfirst.org 451, celkem jich je zde v rámci zmíněného programu necelých 1800.

Na dotaz, zda k přehodnocení politiky ostrahy hranic přinutí obyvatele až další teroristický útok v rozsahu toho z 11. září 2001, Trump v nedělním rozhovoru v rozhlasovém pořadu The Green Line prohlásil, že je o tom přesvědčen.

"Stanou se špatné věci, hodně špatného se přihodí," řekl Trump. "Stanou se takové útoky, v jaké byste nevěřili. Zaútočí lidé, kteří právě teď do naší země přichází, nepochybuji o tom," dodal.

Upozornil také na to, že běženci přicházející do Spojených států často nemají doklady, takže není možné zjistit jejich minulost. "Mají ale mobilní telefony. Takže nemají peníze, nemají nic, ale mají mobily. Kdo platí jejich měsíční útraty, co? Mají telefony, ve kterých mají vlajky (radikálního hnutí Islámský stát) IS," řekl Trump.

Témata:  Donald Trump uprchlíci USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy