Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuální aférky Trumpa v Moskvě? Bývalý agent MI6 vypovídal před vyšetřovatelem v ruské kauze

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Vyšetřovací tým Roberta Muellera vyslechl bývalého agenta britské MI6 Christophera Steela, který loni informoval americkou kontrašpionáž o údajném kompromitujícím materiálu na budoucího prezidenta Donalda Trumpa.

Muellera pověřilo vyšetřováním ruského vlivu na prezidentské volby v USA americké ministerstvo spravedlnosti. O jeho činnosti nebo o výsledcích jeho práce proniklo na veřejnost jen minimum informací.

Podle Steela má ruská tajná služba důkazy o sexuálních dobrodružstvích Trumpa v moskevském hotelu a o tajných schůzkách jeho spolupracovníků s ruskými činiteli. Tvrzení je nepodložené a neprověřené a většina médií je odmítla publikovat. Web BuzzFeed ale v lednu všech 35 stran kompromitujícího materiálu zveřejnil.

Přestože sám Trump označil Steeleho informace za vymyšlené nesmysly, experti na tajné služby se shodují v názoru, že má bývalý agent bezúhonnou pověst zkušeného profesionála.

O kontakt s britským špionem se podle Reuters opakovaně pokoušel i senátní výbor pro zpravodajské služby. Podle jeho předsedy Richarda Burra se ale Steele nikdy nedostavil. "O důvěryhodnosti Steelovy složky výbor nemůže rozhodnout, protože nemá informace o jeho zdrojích ani objednatelích," řekl Burr.

Témata:  Donald Trump USA Rusko Robert Mueller

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy