Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump: Na KLDR bude "platit jediné"

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes na twitteru napsal, že při jednání s Pchjongjangem "bude fungovat jen jedna věc", se zjevnou narážkou na možné použití síly k vyřešení sporu kolem jaderných a raketových testů KLDR.

Vyjednávání předchozích amerických vlád totiž podle něj k ničemu nevedlo.

"Prezidenti a jejich vlády jednali se Severní Koreou 25 let, byly sjednány dohody a zaplaceno velké množství peněz," napsal prezident. "...nefungovalo to, dohody byly porušeny dřív, než zaschnul inkoust, z amerických vyjednávačů se stali hlupáci. Je mi líto, ale bude fungovat jen jedna věc!" dodal Trump.

Šéf Bílého domu přímo neobjasnil, co tím míní. V minulosti ale už víckrát naznačil možný vojenský zásah. Řekl například, že USA zničí Severní Koreu, pokud to bude nutné k ochraně své a svých spojenců. Minulou neděli označil možnost vyjednávání s KLDR za ztrátu času.

Po čtvrtečním setkání s vojenskými veliteli v Bílém domě, které bylo věnováno Íránu a KLDR, se Trump zmínil o "tichu před bouří", opět bez bližšího vysvětlení. "Možná je to ticho před bouří. Může to být ticho, ticho před bouří," řekl prezident. Na dotaz,

Témata:  Donald Trump Severní Korea

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy