Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CDU a CSU dospěly ke kompromisu v otázce uprchlíků

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Křesťanskodemokratická unie (CDU) a Křesťanskosociální unie (CSU) se dohodly na kompromisu ohledně přijímání uprchlíků. Informovala o tom agentura DPA.

Německo tak na základě údajně uzavřené dohody ročně přijme nejvýš 200.000 uprchlíků a žadatelů o azyl. Pokud se informace potvrdí, podařilo se tak urovnat jablko sváru mezi šéfy obou stran Angelou Merkelovou a Horstem Seehoferem, které bránilo efektivnímu vyjednávání o nové německé vládní koalici.

Podle zdrojů agentury DPA se oběma stranám podařilo také dospět ke kompromisu ohledně zákona o přijímání zahraničních pracovních sil.

Agentura Reuters dnes napsala, že cesta ke koaliční dohodě může trvat měsíce a že investoři mají obavy z toho, že vývoj v Německu, které je největší evropskou ekonomikou, uvázne na mrtvém bodě.

"Urychleně musíme vytvořit vládu, nejde tu jen o nás," řekl v sobotu na shromáždění mládežnické organizace CDU ministr vnitra Thomas de Maiziére. Podle něho je dohoda s CSU dnes možná.

Témata:  Německo Konzervativní unie CDU/CSU Angela Merkelová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy