Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Xavier uvěznila Češi na čtyři dny v odstaveném vlaku v Německu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Hamburk - Kvůli bouři Xavier, která nedávno zasáhla sever Německa, strávila trojice Čechů čtyři dny v odstaveném vlaku. Kuchař a dva číšníci se živili převážně zásobami v jídelním voze a pivem. Vyrazili ale i na sběr hub. Píše o tom list Hagenower Kreisblatt.

Bouře Xavier přerušila desítky železničních spojení. V další cestě ve čtvrtek zabránila i mezinárodnímu rychlíku, který směřoval z Hamburku do Prahy. Poblíž obce Pritzier v Meklenbursku-Předním Pomořansku z něj bylo evakuováno všech 300 cestujících, trojice českých zaměstnanců jídelního vozu ale z příkazu nadřízených zůstala. Že tam budou čtyři dni, ale asi nečekali.

"Měli jsme zůstat ve vlaku. V jídelním voze je příliš mnoho zboží a peněz. Nemohli jsme pryč," vysvětlil později jeden z mužů. "A máme Budvar a Plzeňský Prazdroj," doplnil s úsměvem jeho kolega.

Čas si trojice krátila mimo sledováním filmů. Vypravila se ale také na houby nebo zavítala na jídlo do nejbližší vesnice.

Témata:  Češi bouře vlaky

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy