Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kontroverzní návrh Ruska: Chtějí prověřovat plodnost párů před svatbou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Moskva - Dolní sněmovna ruského parlamentu přišla s kontroverzním návrhem. Budoucí novomanželé by podle zákonodárců měli být prověřováni na schopnost plodit potomstvo.

Účastníci konference, kterou dolní sněmovna zorganizovala, poukázali na alarmující zdravotní stav ruských mužů, který souvisí zejména s alkoholismem. Nemoci spjaté s nadměrným holdováním alkoholu každý rok připraví v Rusku o život půl milionu lidí.

Nikde na světě neexistuje takový rozdíl mezi úmrtností mužů a žen jako právě v Rusku. "Anomálně vysoká úmrtnost mužské populace v práceschopném věku vyvolává v zemi podstatné reprodukční ztráty," citoval Interfax ze závěrečného doporučení parlamentní konference.

Novomanželé by měli před svatbou obdržet na základě zdravotní prohlídky "manželský certifikát" a "průkaz reprodukčního zdraví". Z návrhu není jasné, co by čekalo vdavekchtivé Rusy, pokud testem neprojdou.

Témata:  Rusko neplodnost alkohol muži

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy