Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Washington se chová nespolehlivě, zlobí se Putin

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Soči – Ruský prezident Vladimir Putin dnes vystoupil v Soči na konferenci věnované mezinárodní politice. Při té příležitosti řekl, že sankce, které vůči Rusku schválil americký Kongres v červenci, mají za cíl vytlačit Rusko z evropského energetického trhu a prosadit tam dražší americký zkapalněný zemní plyn.

Putin kritizoval Spojené státy za neplnění jejich povinností v rámci úmluvy o chemických zbraních, Washington se podle něj chová nespolehlivě.

„Spojené státy zůstávají jediným a nejsilnějším vlastníkem tohoto typu zbraní hromadného ničení. Spojené státy navíc posunuly termín pro likvidaci svých chemických zbraní z roku 2007 na rok 2023," uvedl šéf Kremlu.

Vyjádřil se také ke konfliktům na Blízkém východě a Korejském poloostrově. Moskva podle Putina důrazně odsuzuje severokorejský jaderný program a jeho testování, prosazuje nicméně řešení situace pouze dialogem.

„Tento problém je potřeba řešit samozřejmě dialogem a nestavět KLDR do rohu. Nevyhrožovat použitím síly a nesnižovat se k otevřené hrubosti a nadávkám," uvedl prezident.

Témata:  Rusko Vladimír Putin USA

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy