Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se zastal Trumpa: S některými jeho názory nesouhlasím, ale zaslouží si respekt

Vladimir Putin a Donald Trump
Vladimir Putin a Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Soči - Ruský prezident Vladimir Putin dnes na konferenci v Soči prohlásil, že americký prezident Donald Trump by měl být respektován, protože má z voleb demokratický mandát.

Respekt si podle něj zaslouží i přesto, že s některými jeho názory nelze souhlasit. Skutečnost, že si šéfa Bílého domu někteří uvnitř Spojených států neváží, je podle Putina výsledkem toho, že v zemi se proti němu zformoval silný odpor.

Je-li prezident USA považován za nepředvídatelného, pak je to proto, že jeho domácí odpůrci mu neumožňují plnit mnohé z jeho předvolebních slibů.

Z každého amerického nezdaru je teď v USA obviňováno Rusko, v zemi se rozpoutala „bezpříkladná protiruská kampaň," upozornil ruský prezident. Problémy, jež zatěžují rusko-americké vztahy, jsou ale podle něj řešitelné.

Putin si dnes v Soči také stěžoval, že Moskva v uplynulých 15 letech Západu příliš věřila, což si tamní státníci prý vyložili jako slabost. „Naše největší chyba byla, že jsme (Západu) moc věřili. Tam si to vyložili jako slabost a využili toho," dodal Putin.

Témata:  Vladimír Putin Donald Trump USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy